Egészen teljes - Teljesen egész

Ma egy remek és látványos videó került elém az Univerzumról és az abban elfoglalt helyünkről.

Az összeállításból kitűnik, hogy mi, Földlakók, mennyire semmik vagyunk a nagy egészhez képest. Jelentéktelenek, említésre sem méltók. Hiszen napunk is csak egy porszem, amiből van több milliárd. Sőt, egész naprendszerünk is csak egy kis pont, merthogy naprendszerből is van több milliárd. Sőtsőt, :)  a mi Univerzumunk is csak egy, a megszámlálhatatlan Univerzum közül. 

Ha van valaki, aki hajlandó

Ha van valaki, aki hajlandó sok száz km-t utazni, csak hogy pár percet veled tölthessen és azt mondja ez semmiség...

Akinek az érkezése előtt nem kell extra takarítást csinálni, mert te érdekled és nem a lakásod...

Akit meghívsz vacsorázni, de végül kolbászt esztek bolti csomagoló papírról és a kajálás után segít bepakolni a hűtőbe...

Aki megkérdezi hogy vagy, és érdekli is a válaszod...

Akinek saját véleménye van rólad és nem mások véleménye alapján lát téged...

Akivel egy óra beszélgetés egy percnek tűnik...

#lovemylife

#lovemylife, azaz szeretem az életemet. Olvashatjuk a közösségi oldalakon egy-egy jól elkapott pillanat fotója alatt. Mert hát ugye feltétel nélkül tudom szeretni magam, és elnézem a hibáimat.

Hajnal óta ébren vagyok. A csodáról gondolkodom. A csodáról, amit Húsvétnak hívunk.

Hajnal óta ébren vagyok. A csodáról gondolkodom. A csodáról, amit Húsvétnak hívunk. Néhány jegyzet is készült az ilyenkor bennem cikázó gondolatokból. ... Pár sor, apró dallamfoszlányok, amikből később dalok születnek majd. Szeretem a reggel csendjében az alkotás szabadságát.  

Apa, mit jelent az hogy deportálás? - Kérdezte tőlem a kislányom.

Apa, mit jelent az hogy deportálás? - Kérdezte tőlem a kislányom.       

Utána néztem a hivatalos definíciónak, ami így szól: "Az állam által ellenségesnek minősített személyek erőszakos elhurcolása, táborokba vagy más kényszerlakhelyre való telepítése." A  Felvidékről kitelepítettek emléknapja ad ma újabb szomorú aktualitást annak hogy megint elgondolkozzunk azon, milyen gonosz és kegyetlen is tud lenni az Ember. Az Ember, aki eredetileg Isten képére teremtetett. A kislányomnak adott válaszom is inkább erről szólt.