Ha van valaki, aki hajlandó

Ha van valaki, aki hajlandó sok száz km-t utazni, csak hogy pár percet veled tölthessen és azt mondja ez semmiség...

Akinek az érkezése előtt nem kell extra takarítást csinálni, mert te érdekled és nem a lakásod...

Akit meghívsz vacsorázni, de végül kolbászt esztek bolti csomagoló papírról és a kajálás után segít bepakolni a hűtőbe...

Aki megkérdezi hogy vagy, és érdekli is a válaszod...

Akinek saját véleménye van rólad és nem mások véleménye alapján lát téged...

Akivel egy óra beszélgetés egy percnek tűnik...

#lovemylife

#lovemylife, azaz szeretem az életemet. Olvashatjuk a közösségi oldalakon egy-egy jól elkapott pillanat fotója alatt. Mert hát ugye feltétel nélkül tudom szeretni magam, és elnézem a hibáimat.

Hajnal óta ébren vagyok. A csodáról gondolkodom. A csodáról, amit Húsvétnak hívunk.

Hajnal óta ébren vagyok. A csodáról gondolkodom. A csodáról, amit Húsvétnak hívunk. Néhány jegyzet is készült az ilyenkor bennem cikázó gondolatokból. ... Pár sor, apró dallamfoszlányok, amikből később dalok születnek majd. Szeretem a reggel csendjében az alkotás szabadságát.  

Apa, mit jelent az hogy deportálás? - Kérdezte tőlem a kislányom.

Apa, mit jelent az hogy deportálás? - Kérdezte tőlem a kislányom.       

Utána néztem a hivatalos definíciónak, ami így szól: "Az állam által ellenségesnek minősített személyek erőszakos elhurcolása, táborokba vagy más kényszerlakhelyre való telepítése." A  Felvidékről kitelepítettek emléknapja ad ma újabb szomorú aktualitást annak hogy megint elgondolkozzunk azon, milyen gonosz és kegyetlen is tud lenni az Ember. Az Ember, aki eredetileg Isten képére teremtetett. A kislányomnak adott válaszom is inkább erről szólt.